torsdag, juli 17, 2008

Thats Entertainment

En fantastisk låt som i Jams original är ett argsint och aggressivt utbrott mot all världens djävulskap. Weller spottar och fräser ut sin ilska och bitska ironi i sitt "Thats Entertainment".

När Morrissey gör samma låt blir det svårmodigt och sorgligt. En betraktelse av samma företeelser, men lakoniskt konstaterande. Fast bra, förstås.

Hursomhelst: en fantastisk låt som enligt legenden skrevs i Paul Wellers huvud när han var på väg hemfrån puben. Full, arg och blöt efter regnet. För det regnar ju alltid i England.

Ps, har alltid trott det är bilens vindrutetorkare som hörs i inledningen och i slutet på Morrisseys version. Jag ser en bild att han sitter i sin bil och betraktar.... Men nu är jag inte lika säker.

Måste jag välja så blir det ändå Jam.

2 Comments:

At 12:21 em, Blogger Elin i Björken said...

Klart att Paul Weller vinner den kampen. Idag är han inte riktigt lika arg, men tur det. Man kanske skulle tycka att han var patetisk och bitter om han fortsatt i samma stil.

A Town Called Malice och Eton Rifles är också fullträffar.

 
At 12:41 em, Blogger Fredrik said...

Visst är han en stor hjälte !
Tack vare PW och Jam upptäckte jag Soulmusiken. Nästa alltid ngn soulklsssiker som B-sida på singlarna( där finns ett hav av bra covers)
Det kanske är svårt att vara ung och arg när man är 50 och mångmiljonär, men han är hyfsad fortfarande. Morrissey har dock längre livslängd.

 

Skicka en kommentar

<< Home